De sezon: cum tratezi senzatia de maini reci

Expuse la frig tot mai mult in aceasta perioada mainile au de suferit de pe urma frigului. Extremitatile in general sunt de care sa avem in particular grija si asta pentru ca atat la exterior prin piele crapata cat si din interior prin fluxul sanguin acestea au de suferit.

Cum tratezi frigul la nivelul extremitatilor? O mare greseala ar fi aceea de a introduce mainile si picioarele in apa fierbinte, crezand ca astfel vei ajunge sa te incalzesti rapid. De fapt acest lucru nu este tocmai indicat cum in general nu este indicat sa faci un astfel de soc si transfer termic. Prefera sa ai mainile si picioarele in flux de apa rece alternata cu cea calda, cand din cand in cand oferi o schimbare relativa. Acest lucru te ajuta sa iti deblochezi fluxul sanguin daca este cazul si implicit circulatia sa fie una mai buna.

Plimbarile si sportul in general sunt si ele factori ce contribuie la sanatatea sanguina. Asadar, prefera sa urci scarile, sa ai parte de plimbari scurte chiar si cand duci gunoiul sau iesi cu cainele. Trebuie sa iti gasesti forme compensatorii mai ales daca locul de munca pe care il ai nu este atat de benefic din prisma programului- clasica problema de stat pe scaun in jur de 8 ore pe zi.

Masajele ajuta si ele. Plus ca au diverse scopuri asa ca faci un soi de doi in unu daca se poate spune astfel. La nivelul extremitatilor se va lucra si asupra circulatiei insa si asupra hidratarii pielii insa per total un masaj va ajuta complet buna functionare si starea de bine recapatata. Poti face un obicei din asta, nu se supara nimeni.

Dar ce ar fi omul fara medic. Este clar ca orice semn de boala poate anunta alte boli asa ca pana sa ajungi la un caz mai extrem ar trebui sa iti faci drumul spre medic mai rapid pentru ca alte simptome asociate ar putea anunta si alte probleme, de alta natura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.