- Ascunde lucrurile care nu fac o placere din punct de vedere estetic. Foloseste spatiile corect; spre exemplu spatiul de depozitare din fotolii si canapele sunt de regula cele care ajuta foarte mult chiar si pentru cele mai mici detalii sa fie puse la punct. Ascunde ce nu iti foloseste si fii fara rezerve pentru ca este mai bine sa ai un spatiu cat mai vast si liber decat unul incarcat.
- Foloseste piesele de mobilier cu roti. Oriunde ar fi posibil tine cont de asta pentru ca mobilitatea lor este cea care te ajuta sa muti mai usor acea mobila si sa creezi o cu totul alta impresie in interior. In plus si ceea ce tine de curatenie va fi o misiune cu mult mai usoara. Incearca varianta de roti de inalta calitate de la Tente spre exemplu si asigura-te ca misiunea este una indeplinita in acest sens.
- Pastreaza proportiile. In acest sens alege decoratiuni nu foarte mari in camere mici si invers. In acest fel vei crea o imagine de ansamblu in linii definitorii corecte din punct de vedere vizual.
- Nu uita de lumina. Orice incapere fara lumina potrivita este cea care strica totul. Da-i Cezarului ce e al Cezarului spune o vorba. Asa ca foloseste-te nu numai de lumina din tavan spre exemplu ci si de o lampa de podea. Acea lumina teatrala este atat de apreciata si pune in evidenta orice colt de casa.
- Poti castiga spatiu in plus cand vei folosi tot felul de rafturi si de polite chiar si in zona unde de regula sunt perdelele. Poti folosi spre exemplu role pentru a acoperi geamurile numai cand este cazul si chiar sa renunti de tot la ideea de perdele si draperii in stilul clasic.
- Exploateaza chiar si balconul, daca el exista. Spre exemplu acesta poate fi un soi de extindere pentru camera de zi, ceea ce te va ajuta mai bine sa te organizezi cu nevoia de spatiu.
- In camerele mici foloseste culori calde care sa nu deranjeze. Pentru astfel de cazuri se recomanda a nu se exagera in contraste. Un minim posibil ce se poate realiza tine mai mult de colorarea unui singur perete spre exemplu, acolo unde pui tapet sau colorezi intr-o nuanta mult mai puternica. Doar ca, o data cu asta vine si nevoia de a nu aglomera ulterior cu prea multe detalii.
Pana la urma totul tine de ideea in sine de a evita monotonia. Casa vorbeste despre tine sau cel putin ar trebui sa se intample asta. Tine cont de amintiri, de ceea ce iti place si de ceea ce nu iti place, de calatorii si amintiri. O amenajare ca la carte nu este totusi cea de apreciat avand in vedere ca nu are stil personal. Abia toate adunate fac ca o casa sa nu fie muzeu sau imagine de coperta ci in adevaratul sens al cuvantului ceea ce te reprezinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Tu ce parere ai?
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.