Puterea deciziilor - intre da si nu la locul de munca

The yes man, este si un film, un concept care spune ca esti destul de slab daca tot ce stii sa spui este da la orice ti se propune. Uneori este chiar obositor sa ii ajuti pe altii si sa nu mai tii cont de ceea ce tu iti doresti. Specialistii spun ca un cuvant cu greutate este tocmai refuzul.

Nu contesta nimeni faptul ca trebuie sa accepti provocarile, ca ar trebui sa tii cont ca a reusi inseamna de multe ori si a iesi din zona ta de confort. Doar ca exact ca si in povestil cu ying si yang ai nevoie de un echilibru. Avem nevoie in egala masura si de un nu.

"Da" inseamna o oportunitate pe care nu poti sa o ratezi, este locul ideal pentru a decoperi noi lucruri. Dar ar fi prea mult pentru tine sa faci tot ce se poate intr-o viata de om. La un moment dat sunt prea multe si se suprapun asa ca tine cont de faptul ca mai trebuie sa spui din cand in cand si "nu". Selectand oportunitatile pe care le ai alegi de fapt ce te intereseaza si te ajuta mai mult in a evolua.

Intr-o forma sau alta ajungi sa atragi atentia asupra ta, ajungi sa arati ce drum este mai important pentru tine. Poate ca nu iti dai seama de asta insa a spune si marele cuvant de refuz aduce de fapt mari avantaje. Unii spun ca este de fapt si element cheie pentru a se cultiva alte oportunitati.

Poate ca nu toata lumea va fi de acord cu asta insa cand vei ajunge in punctul in care sa iti dai seama ca ai prea multe de facut, cand iti anulezi propria existenta pentru cu totul altceva, cand ajungi sa faci ceva ce nu te mai defineste esti deja in situatia celor care trebuie sa invete despre echilibru si implicit despre ideea de a spune si nu din cand in cand.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.