Sfaturi despre cum sa economisesti in era moderna

Pare destul de greu ca in zilele noastre sa mai poti sa strangi bani, sa pui la ciorap cum spune romanul. Sa faci economie de consum este o limitare si te face in primul rand sa fii stresat, frustrat pentru ca nu poti mai mult. Dar te-ai gandit ca in momentul in care cheltui bani totul vine mai mult din dorinta de a arata ca ai si nu pentru ca ai o absoluta nevoie de ceva?

Exista modalitati de a cheltui mai putin daca stii sa tii cont de asta. Ai putea sa:

  • Cumperi electronice si electrocasnice la mana a doua. Spre exemplu cumpara-ti un laptop second hand. Asta nu inseamna ca va fi de proasta calitate, ca nu te va tine prea mult, ca functionalitatea acestuia este pusa la indoiala. Pur si simplu tine cont de faptul ca astfel de bunuri la mana a doua iti aduc un pret mai bun cu aceeasi calitate.
  • Evita sa iesi in oras de prea multe ori. Sau cel putin alege cand vine vorba de distractia pe care ti-o permiti. Poate fi vorba de iesiri la masa insa ai putea sa sari peste asta in favoarea unor iesiri in oras, in parcul de distractii etc. Asta pentru ca a gati acasa este mai convenabil la pret. 
  • Pentru o perioada nu mai cumpara ziare si publicatii online. Ce-i drept trebuie sa te informezi si nu trebuie sa te opresti acum pentru cativa lei in plus sau in minus. In tabloul complet chiar si o astfel de suma mica conteaza. Mai mult decat atat, tine cont de faptul ca marea majoritate a publicatiilor de acest gen au formatul online care sa te avantajeze si sa iti taie din cheltuieli. 
  • Viciile sunt o mare problema, pentru ca practic cheltui bani pe lucruri nesanatoase. Incearca sa renunti la asta sau cel putin sa reduci din suma de bani pe care o investesti in asta. 
  • Daca este posibil mergi pe jos sau cu bicicleta la serviciu. Asta inseamna sa economisesti bani de drum si in plus iti castigi si un plus de sanatate. 
Sfaturi ar mai fi, de la a cumpara bilete de avion din timp pentru pretul redus si pana la a economisi energie, inchizand electrocasnicele cand pleci de acasa. Doar ca mai conteaza si grija cu care faci asta si interesul pentru a vedea o diferenta. Nu trebuie sa iti schimbi complet obiceiurile ci doar sa inveti sa fii mai practic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.