Cheia salvarii de la suicid- Yik Yak

Am auzit o multime de lucruri despre oamenii care o iau razna online, din cauza ca altii fac abuz de cuvinte la adresa altor persoane. Insa exista si un avantaj al anonimatului pe Internet: lucrurile bune se pot intampla atunci cand nu esti nevoit sa iti spui numele.

De exemplu, cu aplicatia Yik Yak, studentii pot cere ajutor atunci cand se simt disperati sau au ganduri de suicid, iar multimea de utilizatori anonimi pot veni cu raspunsuri si sfaturi ajutatoare. Aplicatia permite postarea de mesaje in mod anonim, iar oamenii care se afla la o raza mai mica de 10 kilometri pot raspunde.
Aceasta idee a luat nastere in urma a trei cazuri de suicid, intr-un singur an, la Colegiul William & Mary. Yik Yak este faimos in campusurile de studenti, deoarece dezactiveaza conversatiile care tin de barfe, vesti sau cine s-a pupat cu cine- lucruri care ii ating pe adolescenti intr-un mod uimitor. Platforma este capabila sa caute in mod automat cuvinte amenintatoare din postari si reuseste sa intervina. Cu toate acestea, se pare ca aplicatia ramane un loc perfect pentru rivali in sport iar o multime de utilizatori vorbesc non-sensuri.

Yik Yak actioneaza ca un buletin local de stiri si arata cele mai nou posturi de la cei din jur. Permite oricarui utilizator sa se conecteze si sa distribuie informatii cu altii, fara ca identitatea sa ii fie cunoscuta.

Yik Yak este unic


Yik Yak a devenit un loc sigur, dar neobisnuit, pentru oamnii care au ganduri de suicid- un loc unde, spun studentii, raspunsurile sunt de mare ajutor si nu sunt incarcate de rautate.


Consilierul de sanatate psihica, Nancy Stockton de la Universitatea din Indiana, declara ca este minunat ca studentii au un loc unde pot gasi sprijin emotional. Insa, daca cineva spune ca a inghitit un pumn de pastile, Yik Yak nu este o solutie adevarata. "In momentul in care utilizatorii Yik Yak gasesc pe cineva care chiar are de gand sa se sinucida, in primul rand ar trebui sa sune catre personalul de urgenta"- spune Stockton. Exista o mare diferenta intre oamenii care sunt deprimati si oamenii care se afla deja pe marginea prapastiei. Consilierii spera ca utilizatorii Yik Yak sa ii convinga pe cei care sufera de depresie sa consulte ajutor real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.