Reguli minime de luat in seama cand mergi la plaja

Lumea crede ca plaja este loc public si prin urmare nu iti pasa de ceea ce este in jur. Hei, suntem liberi sa facem ce ne dorim. Insa sa nu uitam ca aceasta libertate se opreste de fapt acolo unde incepe libertatea celor din jur. Cand mergem la plaja ar trebui sa tinem cont de minime aspecte de bun simt. Iata cateva reguli in acest sens:


  • Nu lasa un copil nesupravegheat sau fara scutec, in apa. Un parinte ar trebui sa stie ca fiecare dintre noi isi doreste sa se balaceasca in apa curata. Chiar daca este vorba doar de un copil asta nu inseamna ca ne dorim sa vedem mizeria plutind in apa. Scutece rezistente la apa sunt solutia pana la urma. Poti de asemenea sa optezi pentru mini piscine unde copilul sa se simta bine chiar si fara scutec. 
  • Nu arunca cu nisip. Nu in cei din jur, nu pe locul celor din jur. Din nou, este destul de neplacut sa iti scuturi picioarele de nisip de fiecare data asa ca sa mai ai parte de nisip si de la altii care doar trec pe langa tine nu este deloc placut. 
  • Respecta regulile de bun simt ale locului. Exista un loc special pentru nudisti, un altul pentru cei care nu se dezbraca la plaja. Respecta acest lucru pentru ca fiecare in parte isi doreste un confort asa ca nu este placut ca parinte poate, sa te feresti de cei care "incurca" zonele. 
  • Nu lasa resturi pe plaja. De la seminte si pana la peturi si tot felul de mizerii tine cont ca in locul tau si dupa tine vin si alti turisti. Ceea ce nu ocrotesti azi se va degrada maine asa ca pastreaza-ti locul curat pentru ca iti vei dori sa te intorci in zona de ce nu. 
Desigur, asta tine numai de minime reguli de comportare cand mergem la plaja. Pentru ca si cei din jur au nevoie de liniste si de timp placut, pentru ca ne dorim cu totii sa avem parte de plaja si de un loc minunat in prima faza totul porneste de la noi si de la cum ne-am dori ca cei din jur sa ne trateze. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.