Cum poate fi manipulat creierul?

In urma unor studii realizate recent, oamenii de stiinta au ramas uimiti asupra modului in care creierul poate fi manipulat, indiferent ca este in mod voluntar sau involuntar. Cu toate ca numeroase studii au un potential destul de ridicat atunci cand vine vorba de a-i ajuta pe oamenii care sufera de un handicap, o multime de strategii folosite in manipulare pot fi utilizate in mod abuziv. Creierul este ca un burete, care absoarbe o multime de informatii si astfel devine foarte predispus in fata unor manipulari.

Iata cum poate fi manipulat creierul:


In primul rand, pentru cei mai multi dintre noi, medicamentele sunt vazute ca niste instrumente de lupta impotriva unor boli, dar oamenii de stiinta au descoperit ca acestea au capacitatea de a manipula nivelul de compasiune al persoanei care ia un anumit tratament, din cauza ca, compozitia chimica de la nivelul creierului incepe sa se modifice.

De asemenea cercetatorii au realizat o serie de studii pentru a analiza efectele energiei electrice asupra creativitatii, iar scopul principal a fost acela de a realiza anumite oscilatii in cortexul frontal al creierului, deoarece aceste modele de unde cerebrale sunt asociate cu imaginatia si creativitatea. Participantii la acest studiu au obtinut rezultate uimitoare: 7,4% dintre ei au devenit mai creativi atunci cand au fost stimulati electric. Cu toate acestea, exista o cale mult mai usoara de a incuraja creativitatea. Un alt studiu arata ca imaginatia este puternic afectata de culori. De exemplu, rosu este o culoare care sta la baza creativitatii.

Efectul McGurk. Pentru a fi siguri de ceea ce auzim incercam sa ne folosim de vedere, dar si in acest caz pot sa apara o multime de greseli. In momentul in care privesti, este posibil sa auzi un sunet cu totul diferit. Asadar, daca ai de gand si vrei sa auzi mai bine ceea ce ti se zice, incearca sa inchizi ochii, pentru ca astfel ti se va ascuti simtul auditiv. In acest fel perceptia nu va mai fi denaturata de campul vizual.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.