De ce este mai bine sa nu porti tocuri

Sa porti tocuri este imaginea feminitatii si a elegantei. Insa cum toate se fac cu masura, sa nu uitam ca recomandarea medicilor este de a evitam sa exageram cu asa ceva. Iata si de ce este bine sa ai in vedere acest lucru:

Echilibrul mai bun 


Una din cele mai comune situatii cu referire la purtarea tocurilor se refera cel mai adesea la echilibrul pe care il pierzi de altfel. Nu este comod sa stai la inaltime. Insa mai mult decat atat se pare ca studiile confirma prezenta unui dezechilibru la nivelul muschilor ce afecteaza in cele din urma si ceea ce tine de instabilitatea gleznelor.

Fara durere de genunchi 


Ce nu face o femeie pentru a fi frumoasa? Insa purtand tocuri centrul de greutate se schimba, ceea ce face ca durerea de genunchi sa fie una comuna. Scapi de o durere in plus, de o tensiune la nivelul tendoanelor cand nu te incordezi sa rezisti pe tocuri. La asta se adauga de asemenea si durerea de calcaie, precum si cea de spate. Spatele se forteaza mai ales prin curbura pelvisului.

Lungirea picioarelor 


Te vei intreba ce legatura poate sa existe intre lungirea picioarelor si purtarea tocurilor. Un studiu realizat in 2012 arata ca in timp ce porti pantofi faci pasi mai mici si implicit muschii gambei sunt mai scurti. Nu intanzi gamba atat cat ar trebui, ceea ce face ca picioarele tale sa nu se lungeasca atat cat trebuie si cum trebuie. Desigur, situatia este si reversibila, ceea ce face ca exercitiile sa contracareze efectele de acest gen. Sau pur si simplu inlocuieste pantofii pe care ii porti.

Este adevarat de asemenea ca a purta numai pantofi cu talpa joasa face ca presiunea pe picior sa fie una mare si pozitia talpii sa nu fie una corecta. Insa nici extrema cealalta nu este buna.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.