Obezitatea afecteaza creierul

A lua cateva kilograme in plus nu numai ca iti va schimba aspectul fizic ci, de asemenea, va modifica si activitatile tale cerebrale. Aceste modificari din creier ar putea, la randul lor, sa alimenteze supraconsumul de alimente, ceea ce conduce la un cerc vicios care face ca pierderea in greutate sa fie o adevarat provocare.

Obezitatea dauneaza memoriei


Un studiu realizat in anul 2012 a descoperit ca obezitatea poate afecta memoria, cel putin in cazul femeilor care se afla la menopauza. Studiul a analizat rezultatele testelor de memorie pentru 8,745 femei cu varste cuprinse intre 65 si 79 de ani. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca o crestere cu un punct a indicelui de masa corporala a unei femei a fost asociata cu un punct mai mic la teste de memorie. Hormonii eliberati de grasime ar putea afecta memoria- sustin oamenii de stiinta- deoarece acestia pot provoca o serie de inflamatii care afecteaza cognitia.

De asemenea, un alt studiu a descoperit ca obezitatea creste riscul catre dementa. Potrivit oamenilor de stiinta, cu cat exista un numar mai mare de kilograme cu atat volumul total al creierului are tendinta sa scada. Este posibil ca grasimea in plus sa declanseze inflamatii in corp, care, la randul lor, au un impact asupra creierului. Studiile realizate anterior au descoperit ca persoanele cu un volum cerebral mai mic prezinta un risc mai ridicat in fata dementei, astfel ca au tendinta de a inregistra scoruri mai mici la testele de cognitie.

Obezitatea ne face sa fim mai impulsivi. In cazul copiilor obezi, o regiune a creierului care se ocupa de controlul impulsivitatii, numit si cortexul orbitofrontal, pare a fi mai scazuta la copiii mai slabi. Studiul, prezentat la American Academy of Child and Adolescents Psychiatry, sustine ca, cu cat aceasta regiune a creierului este mai mica, cu atat adolescentii au tendinta de a manca mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.