Ce nu stii despre cafea

O consumi in fiecare zi. Asta daca faci parte din clasa acelor bautori fideli ai bauturii care te energizeaza. In orice caz la un moment dat cu totii am sorbit cel putin o cafea care sa ne faca placere si sa ne relaxeze. Contrar totusi pentru ca efectul este acela de a-ti aduce un alt nivel de energie, cu mult mai ridicat.

Exista inca lucruri nestiute despre cafea. Iata doar cateva dintre acestea:

  • Cafeina este benefica din numeroase puncte de vedere asa ca nu se pierde,. Exista varianta de cafea decofeinizata; in urma acestui proces cafeina se vinde mai apoi unor producatori de pe piata de farmaceutice sau cosmetice. 
  • Te-ai gandit la ce suma ajungi sa cheltuiesti numai pentru placerea de a bea cafea in mod zilnic? Se pare ca o estimare facuta la nivelul americanilor ne arata ca acestia platesc in medie peste 1000 de dolari anual pentru aceasta mica placere. 
  • Se crede ca o cafea este in masura si sa te energizeze insa si sa te aduca intr-o stare creativa. Poate ca tocmai aici este justificarea faptului ca Honore de Balzac obisnuia sa serveasca pana la 50 de cesti de cafea, in fiecare zi. 
  • Brazilia este mare producator de cafea si isi mentine pozitia. In 1932 a facut istorie cand a procurat banii necesari sportivilor pentru a participa la jocurile olimpice tocmai din vanzarea de cafea.
  • La o vreme cafeaua era vazuta ca fiind cea care afecteaza mintea oamenilor. A existat chiar si un decret pentru a se interzice consumul de cafea. 
Placerea pentru cafea nu este de azi de maine. Spre exemplu cand cercetatorii de la Cambridge au lansat prima camera web functionala acestia au preferat sa faca inaugurarea privind cafetiera, descoperind ce usor este sa observi de la distanta cum ti se prepara cafeaua mult dorita. 

Un comentariu:

Tu ce parere ai?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.